13 Bin Akaryakıt Bayisi Fiyat Güncelleyecek! Yeni Dönem Yarın Başlıyor

Akaryakıt istasyonlarında gerçekleştirilen satışlarda, aynı tip akaryakıt için artık farklı fiyatlandırma yapılmayacak. PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, bu yeni düzenlemeyi değerlendirirken, “EPDK’nin bu kararı, akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini bir miktar azaltacak” şeklinde konuştu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kararıyla, farklı türdeki akaryakıtların istasyonlarda aynı fiyata satılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girecek. Bu doğrultuda, 13 bin istasyonda yarından itibaren fiyatlar güncellenecek.

EPDK’nin aldığı karara göre, akaryakıt istasyonlarında, farklı türdeki akaryakıtlar için fiyat farkı olmayacak.

FARKLI ÖZELLİKLERLE ÜRÜN SATIŞI YAPILMAYACAK

Artık akaryakıt istasyonlarında, “95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro” gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK’nin açıklamasında, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışını sürdürebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı üzerinde değişiklik yapılmayacağı belirtildi.

Tüketicilerin kararsızlığının önlenmesi ve dağıtıcıların işlerinin kolaylaştırılması hedeflenen bu kararla ilgili açıklamada, “Türkiye’de yaklaşık 13 bin bayi aracılığıyla tüketicilere en üst düzeyde hizmet ve kalite sunulmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile sürekli olarak akaryakıt kalitesi izlenmektedir” ifadesine yer verildi.

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin, belirli katkı maddelerini ürüne ekleyerek akaryakıtın özelliklerini iyileştirebileceklerini belirterek, bu tür işlemler için gerekli izinlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx