Atama bekleyen öğretmene 8 bin TL maaş teklifi: ‘Sinirden ağlayacağım’

Ataması yapılmayan öğretmen sorunu her yıl daha da büyürken, özel okullar ve kurs merkezleri ise sömürü cehennemine dönüşmüş durumda. Bu durumun en çarpıcı örneklerinden birini ise, atama bekleyen genç bir kadın öğretmen adayı yaşadı.

Atama bekleyen öğretmen, bir kurs merkezine iş görüşmesine gitti. Kendisine günde 9 saatlik çalışma karşılığında 8 bin TL maaş teklif edildiğini bir video paylaşarak anlatan öğretmen isyan etti.

‘BUNU NASIL SÖYLÜYORSUN?’

“Sinirden ağlayacağım” diyen öğretmen, iş görüşmesinde konuşulanları şöyle özetledi:

“8 bin lira veriyorlar arkadaşlar. Çocuğum dese ki okuyacağım, okuma derim. İlkokul, lise, üniversite okusun ama bir dükkan açsa, ticaret yapsa çok daha iyi para kazanır. Gelişimini her türlü tamamlar. Beni profesörler incelemiş, ‘ders anlatabiliyorsun’ diyerek formasyonu vermiş. Adam bana gelmiş, ‘Ben İTÜ’den gelen adamı alırım’ diyor. Ben bu bölgede yaşadığım için sana gelmişim. Sen bunu nasıl söylüyorsun. Büyük kurs merkezi 8 bin TL maaş veriyor. Öğrenciden 30 bin TL alıyor, öğretmeni harcıyor. Adam sabah 9’da gel akşam 6’da çık diyor, 8 bin lira maaş veriyor. Bana deneyim soruyor. Yeni mezun olmuş birisine deneyim soruyor. Ben çalışıp geldim, staj yapıyorsun orada deneyim kazanıyorsun. Profesör, baş öğretmen puan veriyor. Formasyonu başarıyla tamamladıysan öğretmensindir.”

‘OKUMUŞ İNSANA EKMEĞİ DE ZEHİR EDİYORLAR’

8 bin lira maaş teklif edilen öğretmene, sosyal medyadan yoğun destek geldi. Yapılan bazı yorumlar şöyle:

“Kabul edip şikayet etseydi keşke”, “Asgari ücretle geçinilmiyor, yarısını teklif ediyorsunuz insanlara”, “Bu devirde okumuş insana yiyeceği ekmeği de zehir ediyorlar”, “Okuyan az para, okumayan çok para kazanır”, “Öğretmenin, okuyanın değerini düşürdüler. Amale muamelesi görüyorlar.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx