Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Bakan Göktaş: Yaşlılara Yönelik Yeni Hizmet Modelleri İle Destek Oluyoruz

Türkiye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yaşlılara yönelik yaş dostu hizmet modellerini genişleterek hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Göktaş, aile odaklı bakımı destekleyen ‘Bütünleşik Bakım Modeli’ ile yaşlının ihtiyaçlarına yönelik çeşitli hizmetler sunduklarını açıkladı.

‘Evde Bakım Desteği’ne önem verdiklerini vurgulayan Göktaş, kuşaklar arası dayanışmayı desteklediklerini ve yaşlı bireylerin aileleri yanında bakım hizmeti almasını sağladıklarını dile getirdi. Şu anda 123 bin 463 yaşlı bireyin Evde Bakım Yardımı’ndan faydalandığını belirten Bakan, ayrıca psikososyal rehabilitasyon, gündüz bakım ve evde destek hizmetlerinin sunulduğu 41 Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi’nin yaşlılara hizmet verdiğini ifade etti.

Bakan Göktaş, 2016 yılında başlatılan YADES programıyla da 65 yaş üstü yaşlılara destek verdiklerini hatırlattı. YADES kapsamında yaşlılara evde bakıma destek, psikososyal destek, kültürel faaliyetler ve manevi destek gibi hizmetler sunulduğunu belirten Göktaş, bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladıklarını ve 28 ilde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlıya ulaştıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, YADES programını ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmalarının devam edeceğini ve yeni projelere destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Related Posts

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

Boyner Holding ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) kurucularından, Boyner Grubu Onursal Başkanı Ali Osman Boyner’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

Palandöken’den “kentsel dönüşümde esnaf unutulmasın” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın unutulmaması gerektiğini belirtti.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir