Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Bakan Uraloğlu: Demir Yolu Projelerinde Yerlilik Oranları Artıyor

Türkiye Yüzyılı’nda demir yolu sektörüne yapılan yatırımlarla bu alanda gelişmiş bir altyapı inşa etmeyi hedeflediklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım koridorlarında daha hızlı, güvenli ve ekonomik demir yolu taşımacılığı yaparak ülkenin ekonomisine daha fazla katkı sağlanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ülkenin, Asya ve Avrupa arasında ticari ve ekonomik hareketliliğin merkezinde yer aldığını vurgulayan Uraloğlu, Türkiye’nin gelişmeye devam eden demir yolları ve kara yolu ağı, denizleri ve limanları, havacılık sektörü ve lojistik altyapısıyla “hub” konumunda olduğunu belirtti.

1856 yılında başlayan demir yolu serüveninin 2003 yılındaki kalkınma hamlesiyle yerli ve milli bir yapıya dönüştüğünü hatırlatan Uraloğlu, yerli demir yolu sanayinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Demir yolu sektörüne son 23 yılda 63 milyar dolar yatırım yapıldığını aktaran Uraloğlu, bu yatırımların yüzde 60’ının TCDD tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Uraloğlu, demir yolu taşımacılığında elektrik enerjisinin kullanılmasının taşıma maliyetlerini düşürmek ve çevreye duyarlı bir işletmecilik sağlamak adına önemli olduğunu belirterek, sinyalizasyon projelerinde de önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

Yerli demir yolu sanayinin oluşturulması hedefi doğrultusunda atılan adımlara değinen Uraloğlu, yerlilik oranlarının arttığını ve sektörde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Demir yolu araçlarının üretiminde yerli imkanlarla ve yüzde 70’lere varan yerlilik oranlarıyla önemli noktaya gelindiğini belirten Uraloğlu, sektördeki lojistik taşımacılık miktarının da önemli ölçüde arttığını dile getirdi.

Related Posts

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

Boyner Holding ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) kurucularından, Boyner Grubu Onursal Başkanı Ali Osman Boyner’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

Palandöken’den “kentsel dönüşümde esnaf unutulmasın” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın unutulmaması gerektiğini belirtti.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir