O Şehirdeki Annelerin Cebi Rahatlayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan “Anne Kart” uygulaması hayata geçiyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk dönem icraatlarından olan uygulama yayılıyor. Bu kapsamda, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere 60 kontörlük ücretsiz biniş hakkı sağlayacak kartların dağıtımı başladı. Ayrıca, 4-5 yaş arası çocuğu olan annelere ise aylık 10 kontörlük kartlar verilecek.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”

Bu uygulama, İzmir’de yaşayan annelerin toplu taşıma hizmetlerinden daha kolay ve ekonomik bir şekilde faydalanmasını amaçlıyor. Başkan Tugay, sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda hayata geçirilen bu uygulamanın, annelerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracağını ve toplu taşımada daha fazla tercih edilmesini sağlayacağını belirtti.

İZMİR ANNE KART BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde Bilişim Sistemleri Entegrasyonu Sorumlusu Hüseyin Tezcan, “Başkanımızın seçim vaatlerinden biriydi Anne Kart. Projeler tek tek hayata geçiyor. Bizvariz.izmir.bel.tr web sitesi üzerinden başvurular alınıyor. Anne Kart olarak başvuru yapabilirler. Sosyal inceleme uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda hak kazanan vatandaşlara tanımlama yapılır” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx