Online alışverişte ikinci ele koştular

İkinci El Ürünler Türkiye’de Trend Oldu!

Son dönemde global trendler ve ekonomik etkilerle birlikte Türkiye’de online alışveriş tüketicilerinin ilgi odağı ikinci el ürünlere kaydı.

Sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, ikinci el eşya pazarının hızla büyüdüğünü belirterek, en hızlı büyüme gösteren kategorinin ikinci el ürünler olduğunu vurguladı. Artık ikinci el alışverişin bir tasarruf değil, çevresel bir sorumluluk olduğunu dile getiren Ertaş, Fransa gibi ülkelerde ikinci el ürün kullanmanın utanılacak bir durum olmadığını söyledi. Türkiye’de de bu algıyı değiştirerek, bir ürünün tekrar kullanıma kazandırılmasının doğaya ve dış ticaret açığına katkı sağlayacağını ifade etti. Ertaş, ikinci el kategorisinin yüzde 50-100 arasında büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

OTOMOBİL İLANLARI HIZLA SATILIYOR

Ertaş, platformda yer alan ikinci el ilan sayısının oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Otomobil kategorisinde satış süresinin ortalama 21 gün olduğunu, konut kategorisinde ise 53 gün, cep telefonu kategorisinde ise 6-7 gün olduğunu” açıkladı.

Ekonominin genel durumuna bağlı olarak otomobil ve konut gibi kategorilerde ilanda kalma süresinin değişebileceğini belirten Ertaş, “Son iki yılda otomobil kategorisinde satış süresi 15 güne kadar düştü, şu anda ortalama 21 gün. Gayrimenkulde kredili satışlarda düşüş var, fiyatlar reel olarak 13 aydır düşüşte. Benzer şekilde otomobil piyasasında da durum aynı. Sıfır araç bolluğu ikinci el piyasayı dengeliyor” şeklinde konuştu. Ertaş, mobil uygulamalar da dahil olmak üzere aylık 65 milyonun üzerinde tekil kullanıcıya eriştiklerini ve aylık 550 milyonun üzerinde ziyaret aldıklarını, ziyaretlerin ortalama 18 dakika sürdüğünü belirtti.

Related Posts

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

Boyner Holding ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) kurucularından, Boyner Grubu Onursal Başkanı Ali Osman Boyner’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

Palandöken’den “kentsel dönüşümde esnaf unutulmasın” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın unutulmaması gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir