Porsche Macan EV üretimi Leipzig’de başladı

Porsche, Leipzig’deki üretim tesisini elektrikli araç çağına uyarladı. Yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımın ardından, fabrika şimdi merakla beklenen Macan EV’nin üretimine başladı. Leipzig tesisi, Porsche‘nin üretim operasyonlarının merkezlerinden biri olarak önemli bir yere sahip. Macan EV‘nin üretim hattına entegre edilmesi için kapsamlı yenilemeler yapıldı.

Bu süreçte, aracın Porsche’nin katı kalite standartlarını karşılamasını sağlayan son teknoloji bir gövde montaj hattı eklendi. Porsche CEO’su Oliver Blume, elektrikli araçlara olan güvenini dile getirerek, “Porsche olarak, elektromobilitenin gelecekte ana akım olacağına inanıyoruz” dedi.

Porsche, aynı üretim hattında benzinli, hibrit ve elektrikli araçlar üretme esnekliğini korumak istiyor. Porsche yönetim kurulu üyesi Albrecht Reimold, bu “akıllı, yalın ve yeşil” yaklaşımın şirketin akıllı üretim ve çevresel etkileri en aza indirme taahhüdünü yansıttığını belirtti. Macan EV, Leipzig’de karbon nötr denge ile üretime başladı ve bu, Porsche‘nin 2030 yılına kadar tüm değer zinciri boyunca karbon nötrlüğü elde etme hedefine uyuyor.

Porsche Macan EV üretimi Leipzig’de başladı

Macan EV‘nin müşteri teslimatları yılın ikinci yarısında başlayacak ve Porsche, elektrikli SUV için 10.000 ön sipariş aldı. Macan EV, Macan 4 ve Macan Turbo olmak üzere iki farklı modelle sunulacak. Macan 4, 402 beygir gücü sunarken, Turbo model performansı 630 beygir gücüne çıkarıyor. EPA menzil rakamları henüz açıklanmadı, ancak Porsche, Macan EV 4‘ün WLTP döngüsünde 613 km’ye kadar menzil sunduğunu ve Turbo versiyonunun 591 km’ye kadar çıktığını iddia ediyor.

Porsche‘nin 800V PPE platformu üzerine inşa edilen Macan EV, 270 kW DC şarj cihazı kullanıldığında %10’dan %80’e 21 dakikadan kısa sürede şarj edilebiliyor. Ayrıca, geniş iç mekan, 12.6 inç kavisli gösterge paneli, 10.9 inç merkezi ekran ve yolcular için 10.9 inç dokunmatik ekran içeren Porsche’nin son Android Automotive bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx